Мережу вразило фото звільненого після 11 місяців полону захисника Максима Колеснікова

У суботу, 4 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими.

Додому вдалося повернути 116 українських людей, серед них колишній ресторатор родом із Донецька Максим Колесніков, який пішов захищати Україну ще на початку російської агресії у 2015 році.

У полон до росіян він потрапив на Київщині ще в березні минулого року. Про повернення із полону автора “Щоденника мобілізованого” розповів журналіст Роман Шрайк у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Працюємо, щоб повернути додому всіх наших людей” Зеленський про великий обмін

Зокрема, мережу вразило фото Колеснікова після обміну. На фото український захисник тримає у руці яблуко, однак упізнати його вдалося не одразу.

“Розглядав фото зі звільненими полоненими. Звернув увагу на хлопця з яблуком, дуже промовиста фотка. Але так і не зрозумів, що це мій знайомий Макс Колесніков. Не впізнав. З поверненням з пекла, Максе!” написав Шрайк.

Коментатори зазначають, герой і справді дуже змінився. Вони передають йому слова підтримки та дякують його батькам за сина.

Про захоплення у полон групи українських військовослужбовців, які захищали Київщину, російські пропагандисти заявляли ще наприкінці березня 2022 року. Тоді на пропагандистському російському каналі Рен-ТВ показали українських полонених воїнів, серед яких був і Колесніков.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, Макс Колесніков, що на той час давно жив у Києві, вирушив у військкомат у перший же день, 24 лютого 2022 року.

Захищав Київ та область. У березні потрапив у полон. У неволі він провів довгих 11 місяців і за цей час змінився до невпізнання: повністю посивів, змарнів і схуд, як мінімум, удвічі.

Сам Максим пізніше зізнався, що в російському полоні майже рік не їв свіжих фруктів. У неволі він не бачив навіть звичайного яблука.

У суботу, 4 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими.

Додому вдалося повернути 116 українських людей. Це оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші наші герої. Про це повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Крім того, вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів- добровольців Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью. А також тіло загиблого добровольця-українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну, Євгенія Кулика.