“Працюємо, щоб повернути додому всіх наших людей” – Зеленський про великий обмін

Від 24 лютого вдалося повернути вже 1762 українців і українок з російського полону.

4 лютого з полону було визволено ще 116 українців. Про це у традиційному вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Сьогодні маємо добру новину: ще 116 українців звільнені з російського полону. Із них 114 рядові та сержанти, двоє офіцери. Воїни нашої армії, Національної гвардії, тероборони, ВМС, прикордонники, ДСНС. Ми незмінно працюємо для того, щоб повернути додому всіх наших людей, які утримуються в російській неволі. І я щасливий щоразу, коли це вдається”, сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скарг немає: Лубінець показав відео з полоненими РФ перед обміном 4 лютого

Зеленський подякував всій команді, яка забезпечує обміни. Зокрема, усьому координаційному штабу ГУР керівнику головного управління розвідки Кирилу Буданову, його заступнику Дмитру Усову, в.о. міністра МВС Ігорю Клименку, голові СБУ Василю Малюку та омбусману Дмитру Любунцю.

“Дякую всім, хто допомагав. Звичайно, варто згадати Дениса Монастирського… Цей обмін готувався ще за його участі. І його загибель дійсно велика втрата для нашої держави”, зазначив український лідер.

Президент наголосив, що загалом від 24 лютого нашій команді вдалося повернути вже 1762 українців і українок з російського полону.

“І я дякую також усім, хто задіяний у допомозі цим нашим людям після їхнього повернення. Усім, хто лікує, відновлює документи, допомагає вирішити проблемні питання для звільнених з полону. Це відображає головний сенс того, що ми робимо. Відновлюємо і захищаємо нормальність життя для наших людей і у вільній країні”, підкреслив Зеленський.

У суботу, 4 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими.

Додому вдалося повернути 116 українських людей. Це оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші наші герої. Про це повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Крім того, вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів- добровольців Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью. А також тіло загиблого добровольця-українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну, Євгенія Кулика.