Скарг немає: Лубінець показав відео з полоненими РФ перед обміном 4 лютого

Утримання російських військовополонених, які добровільно здалися в полон, відбувається згідно з положеннями Женевських конвенцій.

Вони за власним бажанням можуть повернутись додому в результаті обміну або просити притулок в Україні та деяких країнах ЄС. Зокрема, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець опублікував в Telegram традиційний діалог із російськими окупантами, які повертаються в РФ після незаконного перебування в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий обмін полоненими: СБУ показала ексклюзивне відео

“Скарг та пропозицій немає. Всі в теплому одязі, в нормальному фізичному стані, отримували харчування, медичну допомогу та ін. Підкреслюю Україна дотримується Женевських конвенцій”, підписав відео омбудсмен.

У суботу, 4 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими.

Додому вдалося повернути 116 українських людей. Це оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші наші герої. Про це повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Крім того, вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів- добровольців Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью. А також тіло загиблого добровольця-українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну, Євгенія Кулика.