Як соціальні гарантії матимуть штурмовики “Гвардії наступу”: у Нацгвардії відповіли

Всі військові, які будуть залучені в “Гвардію наступу”, матимуть низку соціальних гарантій.

Серед них можливість отримати житло та лікування, а також навчання у ВНЗ. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передає Gazeta.ua.

“Добровольці, які стануть штурмовиками, отримують низку соціальних гарантій зокрема, стабільну і конкурентну зарплату, можливість одержувати житло та лікування й реабілітацію у державних медзакладах, навчатися у відомчих вишах, виходити на пенсію за змішаним стажем, набувати статус УБД та інші суттєві переваги”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Штурм аж до Криму”: до “Гвардії наступу” вже звернулися тисячі потенційних добровольців

Музичук додав, що перше, що чекатиме на військового в “Гвардії наступу” це ґрунтовна підготовка під керівництвом досвідчених офіцерів та інструкторів.

“Ті вже чекають на вмотивованих добровольців, яких вчитимуть базовій військовій підготовці і готуватимуть за певними напрямками артилерійським, танковим, безпілотним тощо”, додав він.

3 лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування кількох додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби.

Жителів Київської області закликають долучитися до них, повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

Добровольці можуть самостійно обрати бригаду, до лав якої хочуть долучитися. Серед них “Азов”, “Спартан”, “Рубіж”, “Червона калина”, “Сталевий кордон”, “Кара-Даг”, “Лють” та “Буревій”.

Основа нових бригад офіцери та солдати, які мають чималий бойовий досвід. Поповнення нових бригад відбуватиметься винятково з добровольців.