“Перетягнути на правильний бік”: Кулеба розповів про відносини з Індією

Україна веде непрості дискусії з Індією на різних рівнях.

Тема російської нафти є найбільшим подразником у відносинах між країнами. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю BBC News Україна.

“Вони купують (нафту з країни-агресорки Російської Федерації. Gazeta.ua), навчання проводять, але окремі дуже серйозні стратегічні проєкти в сфері закупівлі російських озброєнь і спільного виробництва російських озброєнь згортаються”, сказав Кулеба.

Індія “продовжує балансувати”, зі слів міністра.

“Але ми будемо поступово працювати, щоб перетягувати їх на правильний бік історії”, сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС затвердив стелю цін на російські нафтопродукти: подробиці з Брюсселя

“Непрості дискусії з Індією на різних рівнях. Є два основних канали комунікації. Президент говорив з прем’єром Моді, але робочі канали комунікації це мій по лінії МЗС, а Андрій Єрмак спілкується з радником з питань нацбезпеки прем’єр-міністра Індії. Непрості розмови загалом дружні і позитивні, але тема нафти є найбільшим подразником в наших відносинах”, сказав Кулеба.

Торік у грудні президент України Володимир Зеленський говорив з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Сказав, що розраховує на участь Індії в реалізації формули миру, яку запропонувала Україна.

Американське видання Bloomberg повідомляло, що Моді відмовився від щорічної зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.