Канада ввела нові санкції проти Росії: у списку фонди Пригожина, артисти та ЗМІ

Уряд Канади запровадив нові санкції проти Росії за військове вторгнення в Україну.

До списку санкцій потрапили 38 фізичних та 16 юридичних осіб, які причетні до поширення російської дезінформації та пропаганди, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Канади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парламенті Канади закликають визнати Росію спонсором тероризму

До списку санкцій зокрема потрапили: державна медіакомпанія “Росія сьогодні”, що об’єднує російськомовні інформаційні ресурси РІА Новини, ПРАЙМ, ІноСМІ, СТРУМ, КОТ, Baltnews, Ukraina.ru, Social Navigator та Arctic.ru;

United World International та Фонд боротьби з репресіями, суб’єкти дезінформації, тісно пов’язані із засновником та власником ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним.

Також у санкційному списку російські артисти: Михайло Басков, Михайло Боярський; Марат Башаров; Діма Білан; Лариса Доліна; Михаїл Галустян; Микола Расторгуєв; Олег Газманов; Поліна Гагаріна; Надія Бабкіна; Ірина Аллєгрова; Максим Аверін; Дмитро Дюжев та інші.

“Канада робить активні кроки у боротьбі з російською дезінформацією в рамках своїх зусиль щодо підтримки України. Не можна допустити, щоб культурні ікони та медійні організації вільно використовували свій статус для пропаганди брехні та невиправданої підтримки війни Путіна”, – заявила глава МЗС Канади Мелані Жолі.

У грудні минулого року Канада арештувала активи російського олігарха Романа Абрамовича на понад $25 млн.

Раніше Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти проти 22 фізичних і юридичних осіб із декількох країн.

Підсанкційні особи пов’язані з мережею, що допомагала військово-промисловому комплексу країни-агресорки РФ ухилятися від санкцій.

За останній рік США застосували санкції проти понад 100 фізичних та юридичних осіб. Які займаються обходом міжнародних санкцій та експортного контроля, запровадженего проти РФ.