Небезпечно для здоров’я: чому сковорідку з їжею не можна ставити в холодильник

Дуже часто господині, приготувавши їжу, не перекладають її в контейнер, а ставлять в холодильник прямо у сковороді. Робити так категорично не можна. Це погано не лише для продуктів, але і для сковороди.

По-перше, метали можуть проникати в їжу, наприклад мідь та алюміній. У перспективі може викликати проблеми зі здоров’ям.

По-другк, сковорідка не має герметичної кришки, отже, їжа швидше псується та втрачає смак. Крім того, коли продукти зберігаються в холодильнику, там створюється вологе середовище, що ідеально для росту бактерій. Мікроби та бактерії будуть проникати в посуд, забруднюючи їжу. Також без герметичної кришки їжа може вбирати запахи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися неприємного запаху риби на кухні: прості способи

По-третє, зберігання сковороди в холодильнику призводить до її пошкодження. Наприклад, якщо зберігати солоні або кислі продукти в сковороді в холодильнику, можна викликати корозію металу.

Сковороді з антипригарним покриттям також не місце в холодильнику. Низька температура псує антипригарне покриття.

Неймовірна кількість бактерій накопичується не лише на сидінні унітаза. Небезпечні місця є на кожній кухні. Поради ‒ що робити для знезараження цих місць зібрала Gazeta.ua.

Багато бактерій збирається на губках та серветках для миття посуду. Дослідження показали, що приблизно в 10% губок та серветок виявляють небезпечні бактерії сальмонели. Після миття губки та серветки залишалися мокрими, що сприяє активному розмноженню бактерій. Тому кишкова паличка та інші подібні мікроорганізми найчастіше зустрічаються в будинку саме на кухонних губках і серветках.