Вимкнення світла і холодильник ‒ як не отруїтися

Вимкнення світла зараз можуть призводити до швидкого псування продуктів у холодильнику.

Кілька порад, щоб цього не допустити, зібрала Gazeta.ua.

Яка температура повинна бути у холодильнику

4 градуси і нижче це та температура у холодильнику, яка є безпечною для зберігання продуктів. У морозильній камері температура повинна бути на рівні не вище 0 градусів.

Як зберегти низьку температуру в холодильнику без світла

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де на кухні найбільше бактерій та як від них уберегтися ‒ кілька порад

Чудовим варіантом стане заздалегідь заморожена вода. Її можна заморозити у спеціальних пакетах, харчових контейнерах та зберігати у морозилці аж поки цей лід вам не знадобиться.

Цей лід після вимкнення світла слід дістати з морозильної камери та поставити у холодильник. Таким чином він буде охолоджувати повітря, чим вбереже продукти та страви від псування. Морожену воду можна замінити сухим льодом з магазину.

Лід слід рівномірно розкласти на полицях холодильника. При цьому слід якомога рідше відкривати дверцята, щоб не пускати туди тепле повітря та не випускати холодне.

Якщо у вас є балкон, підвал або територія навколо приватного будинку, то можна саме туди покласти продукти, які можуть швидко зіпсуватися. Головне, щоб на вулиці була дійсно холодна, а краще морозна погода.

Якщо раковиною та унітазом не користуються, наприклад, коли господарі надовго виїжджають з дому, там може з’явитися неприємний запах. Позбутися його потім вкрай важко. Доводиться навіть викликати сантехніка. Про досить простий спосіб, як цього не допустити, пише Gazeta.ua.

Брудні ручки на газовій плиті й жирний наліт ‒ проблеми, яких не вдається уникнути на жодній кухні. Проте їх легко виправити, якщо знати кілька простих методів. Найлегші способи зробити ручки плити чистими зібрала Gazeta.ua.