“Слуги”, колишні з ОПЗЖ і позафракційні шикують під час війни: накупляли авто на $1,3 млн

З початку повномасштабної російської агресії народні депутати від “Слуга народу”, колишньої “Опозиційної платформи За життя”, позафракційні та їхні родини придбали автомобілів щонайменше на $1,3 млн.

Про це повідомили Bihus.Info.

Наприкінці вересня 2022 року нардепка від СН Ірина Аллахвердієва стала власницею автомобіля Mercedes-Benz S500L 2021 року випуску.

Ціна на такі авто стартує від 4,4 млн грн.

Журналістам Аллахвердієва заявила, що авто обійшовся їй лише в 1 млн грн, тобто нібито в чотири рази нижче його ринкової вартості.

НАБУ розслідує провадження, в якому перевіряє походження 20 млн грн, нібито подарованих народній депутатці її батьком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ заборонили, а їхні депутати “купаються” в мільйонах з держбюджету ЗМІ

Іншого депутата від “Слуг народу” Олександра Горобця торік у серпні помітили під рестораном у центрі Києва, куди його привіз свіжопридбаний Mercedes-Benz S560 2017 року випуску вартістю $70 тис.

На запитання нардеп відповів, що авто належить його другу-рітейлеру.

Насправді власником розкішної автівки є водій, з’ясували журналісти. Який давно працює з Горобцем і який чекав на нього під рестораном, доки нардеп перебував всередині.

Влітку минулого року на батька депутата від СН Леоніда Галушка оформили Lexus NX300H 2021 року, а на початку грудня Volvo XC90 2022-го.

Ціни на ці авто починаються від $40 тис. і від $55 тис. відповідно.

Також журналісти зафіксували нардепа в урядовому кварталі за кермом Mercedes-Benz S500 2010 року (від $10 тис.).

Всі три автівки мають улюблені номери нардепа з числом 9899. До цього Галушко користувався Toyota Land Cruiser 200 з аналогічним номерним знаком, який належав його матері.

На початку січня цього року на трасі Київ-Чоп було зафіксовано перевищення швидкості автомобілем BMW M760Li 2019 року.

На пасажирському сидінні перебувала жінка, схожа на нардепку від “Слуг народу” Маргариту Шол.

За кермом була людина, схожа на її колишнього чоловіка Василя Шола. Авто вартістю мінімум $97 тис. оформлено на мати Василя у листопаді 2022 року.

Інша нардепка від “слуг” Ольга Василевська-Смаглюк у липні минулого року придбала позашляховик Jeep Grand Cherokee 2021 року випуску.

За попередньою інформацією, вона продала свої старі авто Honda CR-V і Mercedes-Benz GLC.

Журналістам нардепка повідомила, що автомобіль коштував близько 1,8 млн грн, а також, що вона подала відповідні зміни до декларації.

У травні нардеп від “слуг” Євгеній Брагар став власником Lexus CT200h 2012 року.

Bihus.Info повідомляє, що це “відновлений биток”, придбаний у США за $3250. В Україні ціни на аналогічні авто стартують з $13,8 тис.

У травні на сина нардепа Євгенія Шевченка, який є членом депутатської групи “Відновлення України”, оформили Mercedes-Benz G63 AMG 2022 року. Ціни на такі стартують з $216 тис.

До цього журналісти фіксували нардепа в урядовому кварталі на BMW X5M (від $169 тис.), який також оформлений на його сина.

Його “одногрупник” і колишній член фракції СН Артем Дмитрук цьогоріч привітав свою аудиторію в Instagram з салону Land Rover Range Rover четвертого покоління. Найдешевші такі коштують на вторинному ринку $35 тис.

Нардеп з групи “Партія “За майбутнє” Анатолій Урбанський раніше приїздив до Верховної Ради на Range Rover Autobiography 2019 року, що оформлений на його дружину.

7 січня 2023 року на неї було оформлено Mercedes-Benz G63 AMG 2022 року, який коштує від $216 тис.

Член групи “Опозиційна платформа за життя і мир” Володимир Кальцев у вересні 2022-го придбав Jeep Grand Cherokee 2013 року. Ціни на такі стартують з $16,8 тис.

Його соратник по групі Суто Мамоян раніше приїздив до Верховної Ради на Rolls-Royce Cullinan, що оформлений на його дядька Арафата Мамояна.

У липні на дядька нардепа оформили новий Lexus LX500d, вартістю щонайменше $123 тис. А наприкінці вересня ще й дві Toyota Land Cruiser 300.

Загалом вони коштують щонайменше $180 тис. Обидві Toyota журналісти фіксували в урядовому кварталі у день пленарного засідання.