Життя просто неба: 300 сімей залишилися без житла

Власники квартир ЖК “Центральний Преміум” у Ірпені звинуватили забудовника у свавіллі, через яке понад 300 сімей під час війни залишилися просто неба. Про це повідомляє “Цензор.нет”.

Ще на початку війни згаданий житловий комплекс зазнав пошкоджень. На його відновлення представники компанії забудовника зібрали з власників квартир по $30 за кв. м, обіцяючи не лише відновити оселі, а й повернути кошти після отримання компенсації від держави.

Втім вже понад півроку роботи ведуться переважно в частині комерційної нерухомості. Самі ж інвестори не можуть отримати від забудовника ані будь-якого конкретного плану дій, ані навіть доступу до власного житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд назвав перші міста, де почнуть відбудовувати знищене росіянами житло

За словами економічного експерта Світлани Кушнір, не менше обурення серед власників викликають і кошториси на ремонти, які їм періодично надсилають в чат представники забудовника. В них вартість робіт завищена, а 15% від неї додатково виділяється на “адміністративні витрати”.

Інвестори переконані, що у такий спосіб власник ЖК Олександр Пікулик та представники його компанії намагаються відремонтувати лише комерційні площини в ЖК, аби згодом продати їх. Водночас доля тих, хто вже виплатив повну вартість квартир, забудовника не цікавить.

“Люди кілька місяців поспіль не можуть добитися справедливості. Багато родин вже просто не мають коштів на життя, адже в будівництво та “ремонт” вони інвестували всі свої заощадження”, – зазначається у матеріалі.

Кушнір закликає втрутитися в ситуацію правоохоронні органи.

Олександр Пікулик є депутатом Ірпінської міської ради, очолює комісію земельних відносин, лісових та природоохоронних питань.

Нещодавно він виступив проти знесення рекламної конструкції одного зі своїх житлових комплексів на в’їзді до м. Ірпеню та встановлення там меморіальної стели “Місто-герой”.