Ворог збільшив використання авіації та обстрілював цивільну інфраструктуру

Ворог збільшив застосування авіації на всіх напрямках.

Російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру, загинули люди. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби ворог завдав 24 авіаційних і сім ракетних ударів. Також здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Внаслідок ударів Російської Федерації по цивільній інфраструктурі Кіндрашівки у Харківської області, Часового Яра в Донецької, селища Камишани і Херсона загинули і отримали поранення цивільні.

“Пошкоджено будівлі обласної цивільної інфекційної лікарні в Херсоні”, пише Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ “приземлили” ворожий Мі-24 на Бахмутському напрямку

Ворог продовжує наступальні дії на чотирьох напрямках.

“Не зважаючи на значні втрати, з метою покращити тактичне положення противник продовжує наступальні дії на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках”, повідомляють.

На Куп’янському, Запорізькому і Херсонському російські окупанти обороняються.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка без змін. Наступальних угруповань противника не виявлено.

Авіація Сил оборони України завдала сім ударів по районах зосередження окупантів, а також удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи зенітних ракетних військ збили російський Су-25 і вертоліт Мі-8.

А підрозділи ракетних військ та артилерії уразили два райони зосередження живої сили загарбників.

Російські окупанти обстріляли Херсонську область 38 разів. Атакували з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та ударних безпілотників. Пошкодили житлові будинки у Херсоні.

Сили оборони України відбили ворожі атаки на Луганщині і Донеччині.