Росіяни брешуть про захоплення двох міст на Запоріжжі та Донеччині – британська розвідка

Російські підрозділи, ймовірно, провели локальні, пробні атаки поблизу Оріхова на Запоріжжі та Вугледара Донецької області.

Однак дуже малоймовірно, що Росія насправді досягла якихось суттєвих там успіхів, повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 27 січня.

Розвідка країни зазначила, що за останні шість днів у мережі побільшало інформації про нібито просування російських військ біля Оріхова та Вугледара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут, Кремінну і Вугледар: показали свіжі карти війни в Україні

Російські коментатори заявляють, що нібито окупанти прорвали оборону Збройних сил України на цих напрямках, що є брехнею.

“Існує реальна ймовірність того, що російські військові джерела навмисно розповсюджують дезінформацію, намагаючись створити враження, що російська операція продовжується”, – пояснили британські розвідники.

Усі заяви Росії про те, що окупанти нібито досягли успіхів у Запорізькій області, є брехнею. На цьому напрямку вони не наступають, а обороняються.

Росіяни вирішили відвернути увагу від своїх невдач під Бахмутом на Донеччині, тому намагаються говорити про якісь “перемоги”, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).