Росіяни брешуть про захоплення двох міст на Запоріжжі й Донеччині – британська розвідка

Російські підрозділи, очевидно, провели локальні пробні атаки поблизу Оріхова на Запоріжжі й Вугледара Донецької області.

Однак малоймовірно, що Росія насправді досягла суттєвих там успіхів, повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 27 січня.

Розвідка країни зазначила, що за останні шість днів у мережі побільшало інформації про нібито просування російських військ біля Оріхова й Вугледара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут, Кремінну і Вугледар: показали свіжі карти війни в Україні

Російські коментатори заявляють, що нібито окупанти прорвали оборону Збройних сил України на цих напрямках, що є брехнею.

“Є імовірність того, що російські військові джерела навмисно розповсюджують дезінформацію, намагаючись створити враження, що російська операція триває”, пояснили британські розвідники.

Усі заяви Росії про те, що окупанти нібито досягли успіхів у Запорізькій області, є брехнею. На цьому напрямку вони не наступають, а обороняються.

Росіяни вирішили відвернути увагу від своїх невдач під Бахмутом на Донеччині, тому намагаються говорити про якісь “перемоги”, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).