У Зеленського зробили тривожний прогноз щодо подальших ударів РФ

Росія і надалі тероризуватиме Україну ударами ракет і дронів.

Це триватиме доти, доки війна не закінчиться. Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в інтерв’ю “24 каналу”.

“До кінця війни у нас взагалі не буде спокійно. Ми маємо реагувати на сигнали тривоги, маємо йти в укриття це важливо. Все ж таки маємо зберегти максимальну кількість своїх людей. Це важливо для того, щоб виконати всю ту історичну роботу, яку нам треба буде зробити. Її буде багато”, сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака на Україну: що летіло і скільки ЗСУ вдалося збити

За його словами, Росія до кінця війни використовуватиме будь-які елементи терористичної війни для того, щоб залякувати цивільне населення.

“Це можуть бути дрони, ракети будь-якого виробництва. Будуть шукати ще якісь спроможності, але до останнього дня війни це використовуватимуть. Тому маємо відносно спокійно до цього ставитися і просто дбати про особисту безпеку”, додав Подоляк.

Уранці 26 січня Росія почала завдавати масованого ракетного удару. Вибухи лунали в низці областей і Києві. На 15:00 26 січня було відомо про загибель 11 людей, стільки ж поранених, за даним ДСНС.

Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного й морського базування. ППО знищила 47 ракет, 20 з них в районі столиці, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Частина незбитих ракет влучила в об’єкти енергетики. Загарбники хочуть спричинити системний збій в енергосистемі України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Масштабна повітряна тривога тривала безперервно понад 4 год. Згодом окупанти спробували повторно атакувати південь України.