Росіяни знайшли спосіб примусово паспортизувати людей в Алчевську

Мобільні оператори Росії не планують розбудовувати власну мережу на окупованій Луганщині.

На меткомбінат в Алчевську приймають виключно із паспортом РФ, а обладнання картонно-тарного комбінату в Рубіжному демонтують і вивозять на Кубань, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 27 січня.

“На картонно-тарному комбінаті в Рубіжному з’явилися робітники. Туди нещодавно доставили автокран, навантажувачі, приїхали кілька фур. Демонтують три агрегати з виробництва паперу. Це сучасне обладнання є компактним, простим в налаштуванні та користуванні. Як кажуть співробітники, обладнання прямуватиме на Кубань, де є аналогічний завод. Ситуація схожа з тою, що сталася в Сіверськодонецьку, звідки все уціліле на Азоті обладнання вивозять у Розсош”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут, Кремінну і Вугледар: показали свіжі карти війни в Україні

На території так званої ЛНР тим часом налагоджують національний роумінг РФ. Деяким користувачам стала доступною низка послуг компаній. Втім, на цьому все поки що і завершилося. Будівництва мереж будь-якого з російських операторів на сьогодні не планується.

“В Алчевську ж вишукувались черги за паспортами. Примусово паспортизувати вирішили працівників металургійного комбінату, яких не допускають до роботи без нового папірця. Вибір звільнятися або йти до паспортного столу. Для отримання повістки знайдуть у будь-якому випадку, якщо тільки добре не заховаєшся”, додав Гайдай.

Підрозділи Сил оборони минулої доби відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області, а також Верхньокам’янське, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Вугледар на Донеччині.