У ДТЕК розповіли про стан української енергосистеми після терактів РФ

Близько 75% всієї теплової генерації в Україні потребує відновлення після російських терористичних актів. Всього потрібно відновити близько 7,5 ГВт встановленої потужності теплової генерації.

Зараз енергетики докладають усіх можливих зусиль для того, щоб відновити нормальне енергопостачання, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі Національного марафону, повідомляє Gazeta.ua.

“Це великі руйнування, які потрібно якомога швидше повертати в мережу” – визнав він коментуючи ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський подякував українським захисникам: збили більшість російських ракет і дронів

Так, в результаті чергового теракту РФ на енергетику України дуже складна ситуація зі світлом виникла в Одеській області. На її стабілізацію енергетикам знадобиться кілька днів.

“Зараз енергетики будуть займатися розбором завалів. Подивляться, що відбувалося, і ремонтуватимуть. Ремонтувати для того, щоб повернути якомога швидше світло в будинки українців. Роботи багато” – резюмував Сахарук.

Росія 26 січня завдала масованого ракетного удару по території України.

Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного і морського базування. Йдеться про ракети Х-101, Х-555, Х-47 “Кинджал”, “Калібр” і Х-59. Про це в Telegram повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Ракети запускали з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами та засобами протиповітряної оборони Збройних сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.