Росія нарощує авіаційне угруповання в Білорусі ‒ у Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

Російські терористи продовжують обстрілювати українські населені пункти вздовж лінії фронту.

Незмінною поки залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Про це вранці 27 січня інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Наступальних угруповань противника на півночі не виявлено. Проте, триває спільне навчання, під виглядом якого Росія нарощує своє авіаційне угруповання на території Білорусі.

“Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Тимоновичі і Сеньківка Чернігівської області. А також Тимофіївка, Павлівка і Велика Писарівка на Сумщині. Обстрілювали росіяни Стрілечу, Тернову, Варварівку, Старицю, Вовчанські Хутори, Охрімівку, Бударки, Колодязне та Новомлинськ Харківської області”, ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза залишається високою ‒ у Генштабі попередили про небезпеку ракетних ударів

На Куп’янському напрямку противник обстріляв Дворічне, Синьківку, Подоли, Орлянку, Піщане, Табаївку, Берестове та Лозову на Харківщині. А також Стельмахівку Луганської області та Іванівку на Донеччині.

На Лиманському напрямку під вогонь ворога потрапили райони Макіївки, Невського, Червонопопівки, Кремінної, Діброви та Кузьминого Луганської області, а також Ямполівка на Донеччині.

Запеклі бої тривали на Бахмутському напрямку. Там росіяни обстрілювали Спірне, Білогорівку, Роздолівку, Красну Гору, Парасковіївку, Бахмут, Кліщіївка, Білу Гору, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Бердичі, Авдіївку, Водяне, Красногорівку, Георгіївку та Мар’їнку. На Новопавлівському вогневого ураження зазнали Вугледар, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню росіян постраждали райони понад 20 населених пунктів. Зокрема, ворог обстріляв Новопіль на Донеччині, а також Полтавку, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Малу Токмачку, Новоданилівку, Оріхів, Новоандріївку і Степове Запорізької області. Під вогнем була Вищетарасівка на Дніпропетровщині. Окрім того, російські загарбники вкотре обстріляли Херсон.

Ворог намагається знищити критичну інфраструктуру України. Завдає ударів по цивільних об’єктах та помешканнях, пише Генштаб у зведенні.

26 січня Росія завдала масованого ракетного удару по території України. Ворог випустив 55 ракет з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря. Українська ППО знищила 47 крилатих ракет.