Поставлять на коліна всю енергетику – назвали можливу ціль РФ

Рівненська АЕС є для росіян потенційною ціллю для захоплення. Так зможуть дестабілізувати ситуацію в Україні.

Нині на АЕС діють безпрецедентні заходи безпеки, розповів голова Рівненської обладміністрації Віталій Коваль у інтерв’ю “Главкому”.

“Є досвід Енергодара, є досвід Чорнобильської АЕС, є досвід інших промислових об’єктів та максимальне усвідомлення, що цей об’єкт мегацікавий для ворога. Ми розуміємо, що, захопивши атомну електростанцію, росіяни за нинішньої ситуації ставлять на коліна всю енергетику”, розповів Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кордон України з Білоруссю “зашивають” окопами і готують окупантам “пекельну пастку”: фото та відео

На АЕС щотижня проводять навчання, і відбуваються вони не для галочки, переконує Віталій Коваль.

“Є завдання, є ситуативний план, вони відпрацьовуються і досить реалістично. Підхід до самої оборони міста Вараш докорінно змінено. Він розбитий на сектори, де кожен розуміє що робити. Зброї та особового складу там зараз в рази більше, ніж раніше”, каже начальник обласної адміністрації.

У Рівненській області готуються до можливого вторгнення з Білорусі. Пріоритетом є безпека Рівненської АЕС. В області будують ешелоновану оборону прикордонної лінії та кругову оборону міст та селищ.

Кордон з Білоруссю протяжністю 229 кілометрів і більшість цієї ділянки це непрохідні болота та ліси, тому ландшафт сприяє нашій обороні. Зі сторони Білорусі є лише декілька прохідних автодоріг, говорить Коваль.