Міноборони Німеччини зробило заяву щодо Путіна і танків для України

Уряд Німеччини вирішив передати Києву бойові танки Leopard 2.

Україну необхідно підтримувати у війні з Росією, тож альтернативи у цьому питанні просто немає, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв’ю телеканалу ARD. Водночас постачання важкої техніки не робить ФРН учасницею війни, наголосив він.

“Усі союзники, зокрема наші американські друзі, діють спільно. Німеччина не самотня у своєму рішенні і тому не є головним противником російського президента Володимира Путіна”, зазначив Пісторіус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки для України: Росія запанікувала через рішення Німеччини

Очільник німецького оборонного відомства також повідомив, що має намір швидко поповнити запаси Бундесверу після постачання бронетехніки до України. Вже наступного тижня планують провести переговори із представниками оборонної промисловості Німеччини.

“Ми робимо зараз все можливе, щоб забезпечити швидке поповнення запасів”, запевнив міністр.

У середу, 25 січня, уряд Німеччини оголосив про передачу Україні танків Leopard 2. Також видав дозвіл на реекспорт іншим країнам, які мають такі танки на озброєнні, йдеться на сайті Бундестагу.

Для початку Німеччина передасть Україні роту танків Leopard 2 14 бронемашин зі складів Бундесверу. Загальна мета Німеччини швидко зібрати для України два танкові батальйони.

Тренування українських екіпажів мають розпочатися найближчим часом у Німеччині. Окрім навчання, пакет також включатиме логістику, боєприпаси та обслуговування системи.