Танки Leopard для України ‒ у Канаді анонсували гарні новини

Канада розглядає можливість відправити Україні танки Leopard.

Поки що, канадські військові визначають, яку кількість танків зможуть передати. Про це повідомляє канадське видання Ottawa Citizen з посиланням на джерела в міністерстві оборони та промисловості.

Королівські військово-повітряні сили Канади можуть, у разі необхідності, використати свої транспортні літаки С-17 для перевезення танків до Польщі, а звідти їх зможуть доправити в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вони можуть стати “брудно-ядерною бомбою”: в РФ відреагували на передачу Україні танків Leopard

За інформацією видання, Канада має на озброєнні 112 танків Leopard 2. Деякі з них призначені для тренувань, а інші є броньованими ремонтно-евакуаційними машинами.

Військові інсайдери розповіли, що Канада сподівається надати Україні щонайменше 10 танків Leopard 2.

При цьому прем’єр-міністр Джастін Трюдо у середу не зміг підтвердити передачу танків Україні, але припустив, що це може статися найближчим часом.

“Як ви добре знаєте, Канада завжди намагається зробити все можливе, щоб допомогти Україні. Ми сподіваємося, що в найближчі кілька днів у нас буде чим поділитися”, сказав він журналістам.

У середу, 25 січня, уряд Німеччини оголосив про передачу Україні танків Leopard 2.

Також видав дозвіл на реекспорт іншим країнам, які мають такі танки на озброєнні, йдеться на сайті Бундестагу.

Для початку Німеччина передасть Україні роту танків Leopard 2 14 бронемашин зі складів Бундесверу. Загальна мета Німеччини швидко зібрати для України два танкові батальйони.