Гайдай розказав про нові знущання окупантів на Луганщині

Окупанти на Луганщині посилюють обшуки серед населення.

А тим часом у так званій ЛНР прожитковий мінімум найнижчий з усіх захоплених територій, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 26 січня.

“Жителі окупованої Луганщини вже якось змирилися зі знущаннями з боку росіян стосовно встановлення рівня прожиткового мінімуму на 22% нижче за прийнятий російською владою. Зокрема, він на 15 тисяч менший, ніж на Камчатці, на 10,5 тисяч ніж у Якутії та Москві, на 8 тисяч ніж на Сахаліні, на 4 тисячі ніж у Іркутську, на 6 тисяч ніж на Амурі, на 5 тисяч ніж на Архангельщині. Навіть буряти отримують на 4,5 тисячі більше”, ідеться у повідомленні.

Але й на інших захоплених Росією територіях цей показник вищий на 2,5 тис. у Криму, та на декілька сотень рублів на Запоріжжі та Херсонщині. Прожитковий мінімум на окупованій Луганщині найнижчий з півсотні регіонів.

“Водночас до прифронтових районів Луганщини, де окупанти заборони реалізацію алкогольної продукції, на цьому тижні чомусь вирішили приєднати Міловщину. З ким там зібрались воювати і кого чекають поки невідомо”, додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій

На Старобільщині в тих населених пунктах, де розмістились військові РФ, посилили перевірки.

“Закривають на в’їзд та виїзд навіть маленькі села, оглядають територію квадрокоптерами, обходять будинки. Вилучають навіть зручний одяг та взуття, не кажучи вже про цінні речі. Чим багатшає район так це пораненими російськими військовими. Тільки за останні дні до Старобільської міської лікарні доставили близько 100 окупантів з фронту. Через переповненість медзакладу, після стабілізаційних заходів, їх перевозять до лікарень міста Луганськ або на територію Росії”, звітує очільник ЛОВА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за добу уразили пункт управління ворога, 12 районів зосередження живої сили та чотири склади боєприпасів російських окупантів.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження ворога та два удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.