“Небезпека висока”: Генштаб попередив про загрозу ударів ракетами та авіацією

По всій території України є “велика небезпека” подальших авіаційних та ракетних ударів Росії.

Минулої доби, 25 січня, противник завдав 37 авіаційних та 10 ракетних ударів. Здійснив також 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 січня.

Згадані ракетні та авіаційні атаки припали, зокрема, по цивільній інфраструктурі Дніпра та Запоріжжя. Під ураження артилерії потрапили житлові будинки у Херсоні.

Детальніше про ворожі обстріли за 25 січня

На Сіверському напрямку противник обстріляв райони Леонівки, Ясної Поляни та Михальчиної Слободи Чернігівської області та Будівельного, Волфиного і Тимофіївки на Сумщині.

На Слобожанському напрямку обстрілів зазнали райони 20 населених пунктів. Серед них Бударки, Вовчанські Хутори, Липці, Вовчанськ, Красне і Нескучне Харківської області.

На Куп’янському напрямку вогневого впливу зазнали Синьківка, Іванівка, Котлярівка і Табаївка Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв позиції наших військ в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Червонопопівка і Невське Луганської області та Веригінського лісництва та Ямполівки на Донеччині.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали 22 населені пункти. Зокрема, Іванівське, Краснополівка, Спірне, Бахмут, Озарянівка, Нью-Йорк, Кліщіївка та Курдюмівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Бердичі, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку противник обстріляв Богоявленки, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку від танкового та артилерійського вогню постраждали райони 25 населених пунктів, Серед них – Времівка, Вільне Поле, Новопіль Донецької області та Мала Токмачка, Новоданилівка і Оріхів на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку окупанти продовжують обстрілювати мирні міста і села. Постраждали 20 населених пунктів, зокрема, Берислав, Антонівка, Дудчани, Качкарівка, Білозерка, Новокаїри, Републіканець та Херсон. Є жертви серед цивільного населення.

Доповнюється…