У Білому домі спрогнозували, коли буде наступ російських військ

Російська армія спробує посилити наступальні операції в Україні найближчими тижнями та місяцями.

Це може трапитись, коли покращаться погодні умови, повідомляє “Голос Америки” з посиланням на представника Білого дому.

“Ми очікуємо, що президент РФ Володимир Путін і російські військові спробують наступати в Україні найближчими тижнями та місяцями”, – йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Наближається вирішальний момент” українців попереджають про потужний наступ РФ

Представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що для України найближчі тижні та місяці у війні з росіянами будуть вирішальними. Особливо, це стосується боїв на Донбасі.

Зі схожою заявою нещодавно виступили в Європі. Так, президент Європейської ради Шарль Мішель сказав, що наступні кілька тижнів у контексті війни в України можуть стати вирішальними.

Російський диктатор Володимир Путін намагається створити нові умови для продовження затяжної війни проти України. Російська Федерація, імовірно, готує рішучі стратегічні дії 2023 року, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Мова про можливий черговий великий наступ армії РФ. На думку аналітиків ISW, найнебезпечніший план дій російського наступу на північ України з території Білорусі зараз залишається малоймовірним.

Раніше в українській розвідці заявили, що вирішальним етапом у війні стане ця весна та початок літа, після чого можна буде говорити про терміни закінчення війни.