У Зеленського пророкують поразку і розпад Росії

Невдовзі російська влада може вдатись до певних наступальних дій, які обернуться для неї великою кількістю втрат, сил й засобів.

Процес розпаду для Кремля розпочнеться після двох-чотирьох серйозних поразок у війні. Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк у Telegram.

На його думку, після серйозних поразок на фронті в Росії розпочнеться процес розпаду й остаточної деморалізації.

Росіяни продовжать втікати, а їх країна отримуватиме все більше мертвих тіл. В міста масово виходитимуть на протести поранені військові та ампутанти.

“Територією Росії ширитиметься протест не політичного, а соціального характеру через втрачених на війні близьких. У цей час в оточенні Путіна розгоряться суттєві внутрішні міжусобиці. Почнеться класичний російський пошук винних. Силові вертикалі ослабнуть і почнуть швидко занепадати”, вважає Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ зробив гучну заяву щодо закінчення війни в Україні

Він наголосив, що Україна, зі свого боку, продовжить звільняти свої території, а тим часом етнічні суб’єкти Росії матимуть шанс стати самостійними.

“Українська армія зупиниться на кордонах 1991 року, а в Росії розпочнеться неконтрольована політична трансформація. Певні суб’єкти федерації (етнічні) отримають супер/шанс стати самостійними і зможуть це зробити”, вважає Подоляк.

Водночас він додав, що ядерна зброя так чи інакше контролюватиметься, зокрема й залишками російського генералітету. Тому немає великих ризиків, що вона з’явиться на чорному ринку чи буде принаймні якийсь час неконтрольованою.

Радник голови ОП додав, що Росія розпочне з Україною реальні переговори щодо своєї відповідальності за злочини й компенсації за вбивства та руйнування.

“Дата описаного сценарію залежить від поставок до України озброєння. Київ передав НАТО конкретні цифри й найменування. Сьогодні ж війна є обґрунтованою математичною моделлю”, підкреслив Подоляк.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк сказав, що не готовий коментувати “дивні заяви” самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Той раніше говорив про “пакт про ненапад” від України.

Подоляк нагадав слова президента Володимира Зеленського про те, що для Кремля “участь Білорусі у війні є дуже бажаною, але для самої Білорусі така участь зі стратегічної точки зору є помилкою”.