Росія готує провокації у Криму та Білорусі – розвідка

У Росії пропагандисти готують суспільство до можливих провокацій на території Криму та Білорусі.

Кремль у них традиційно звинуватить Україну, сказав речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі FREEДОМ.

Юсов прокоментував інформацію, що президент РФ Володимир Путін міг розмістити ядерну зброю в окупованому Криму та у Білорусі. Він зауважив, що російська пропаганда поширює фейки, що начебто Київ разом з Польщею готують ядерні удари по Криму та Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО оцінили реальні ризики застосування РФ ядерної зброї

“Так, дійсно, раніше повідомлялося про те, що територія Криму і територія Білорусі може бути використана Росією для ядерних провокацій. І ось минуло зовсім небагато часу і ми, загалом, бачимо, як російська пропаганда готує насамперед своє суспільство до таких провокацій”, сказав Юсов.

Україна активно співпрацює в питаннях ядерної безпеки з МАГАТЕ і з іншими структурами. Тому російські заяви у світі ніхто серйозно не сприймає.

“А те, що це заява для внутрішнього споживача, можливо, також заява для того, щоб, скажімо так, додатково десь натиснути на Білорусь. Хоча сам факт ядерного шантажу з боку Путіна насправді всі у світі вже досить прохолодно сприймають”, підсумував Юсов.

24 січня 2023 року стрілки Годинника судного дня знову почали рухатися. Годинник тепер показує 90 секунд до півночі найближче значення до глобальної катастрофи.

Годинник судного дня показує символічний час, що відокремлює людство від дня глобальної рукотворної катастрофи (час до півночі).

За увесь час ведення подібних вимірів з 1947 року стрілки переводилися 25 разів, останній раз (24 січня 2023 року) стрілки встановлено на 23:58:30.