У ГУР сказали, чому ЗСУ стало складніше бити по складах БК та логістичних центрах РФ

Росія вчиться на своїх помилках, та ускладнює Збройним силам України завдавати ударів по складах боєприпасів та логістичних центрах.

Зокрема, окупанти почали розосереджувати військові постачання по всій території Росії. Про це в інтерв’ю CNN повідомив заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

“Все переміщується у південні регіони через Кримський півострів з логістичних хабів у Ростовській області Росії”, зазначив розвідник.

Саме тому, за словами Скібіцького, для порушення системи постачання удари потрібно завдавати по таких хабах.

“Якщо ви питаєте, що критично для Російської Федерації, то центри тяжіння це саме хаби, і по них потрібно вдарити, щоб порушити всілякі системи постачання”, сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готуються передати Україні нові ракети із радіолокаційним наведенням Politico

За словами Скібіцького, для цього потрібно бити по об’єктах не лише в окупованому Росією Криму, а й у самій РФ.

Він зазначив, що російські системи матеріально-технічного забезпечення розташовані на відстані від 80 до 120 км від лінії фронту, а це означає, що Україні потрібні ударні системи більшої дальності, щоб наносити по них удари.

Скібіцький також прокоментував інформацію кількох українських чиновників про те, що Україна хоче розпочати контрнаступ до того, як російські підкріплення будуть оснащені та готові до руху.

“Щоб підготувати контрнаступ або наступальну операцію, потрібно знищити багато об’єктів не тільки на передовій, а й у глибині тилу, на 100-150 км у тилу противника. Також для формування потужних ударних угруповань Україні потрібні танки, БМП, важке озброєння, яке дало б змогу швидко вести контрнаступ проти противника”, додав він.

Сполученим Штатам Америки необхідно надати Україні оперативно-тактичні балістичні ракети ATACMS дальнього радіуса дії.

Їх можна буде використати для завдання ударів по цілях, зокрема у тимчасово окупованому Криму. Про це заявив голова комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол в інтерв’ю телеканалу ABC News.

Республіканець нагадав, що українці раніше успішно освоювали усі види озброєнь, які надала Америка.