“Ми досягнемо і Кремля” – у Буданова прокоментували появу ППО для Путіна

Представник Головного управління воєнної розвідки Вадим Скібіцький не виключає ударів з України по території Росії

З території Росії армія ворога атакує українські міста та села. Про це Скібіцький заявив в телемарафоні “Єдині новини” 25 січня, передає Gazeta.ua.

“Все залежить від того, наскільки критичними є цілі попри те, чи це окупована територія, чи це територія Російської Федерації. Чому? Подивімося на статистику. Звідки здійснюються запуски тих же крилатих ракет? Якщо повітряного базування це територія Російської Федерації. Якщо ми говоримо про “Іскандери” це уже або тимчасово окуповані території, або ближче до нашого кордону. Ну, й останнє: С-400, С-300 теж Російська Федерація, які здійснюють обстріли вже в Києві”, пояснив він.

На зауваження, що росіяни не ставлять системи протиповітряної оборони біля летовища “Енгельс”, але ставлять ППО біля Кремля, Скібіцький відповів:

“Але це після “Енгельса”. А це говорить про те, що якщо ми досягаємо “Енгельса”, то ми досягнемо і Кремля”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вкотре погрожують світу. Тепер “найбільш червоними лініями”

Також представник ГУР прокоментував вибухи в Криму. Зазначив, що воєнна розвідка працює і на окупованих територіях.

За словами Скібіцького, зараз відбувається “потужне перегрупування російських військ”. На всіх напрямках фронту переміщуються мобілізаційні резерви Росії як із Ростовської області РФ, так і з окупованого Криму. Тому удари можуть завдавати і по казармах та полігонах росіян.

“Рано чи пізно з цих казарм вони підуть на лінію фронту і будуть наступати на наші села, наші міста”, додав Скібіцький.

19 січня у мережі з’явилися численні фото і відео з системами ППО на дахах будівель у різних районах Москви та Підмосков’я. Було відомо щонайменше про п’ять таких випадків. Зокрема, опубліковано фото будівлі міноборони РФ з комплексом “Панцир-С1”. А 20 січня з’явилось відео щодо ППО за 10 км від резиденції президента Росії Володимира Путіна в Москві.

Американські військові аналітики припустили, що Кремль розмістив на будинках у Москві ППО, щоб створити провокаційні меседжі в інформаційному просторі РФ для посилення антиукраїнських настроїв.