У НАТО оцінили реальні ризики застосування РФ ядерної зброї

Ризик застосування ядерної зброї Росією невеликий, але ядерна риторика Москви є безвідповідальною та небезпечною.

Водночас НАТО уважно стежить за діями Кремля, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ в інтерв’ю німецькому виданню Welt.

“Ризик застосування ядерної зброї невеликий. Але російська ядерна риторика абсолютно безвідповідальна і небезпечна. РФ повинна знати, що ядерну війну неможливо виграти, і тому її не можна вести”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв з Антоновим “розродились” новими погрозами до США та Німеччини

У НАТО наразі не спостерігають жодних змін у російських ядерних силах.

“Якби це було так, ми б, звичайно, відреагували. Але навіть якщо ми просто дозволимо Росії шантажувати нас цією риторикою, світ стане небезпечнішим. Тоді РФ вигадуватиме нову ядерну загрозу щоразу, як захоче чогось досягти”, зазначив Столтенберґ.

24 січня 2023 року стрілки Годинника судного дня знову почали рухатися. Годинник тепер показує 90 секунд до півночі найближче значення до глобальної катастрофи.

Годинник судного дня показує символічний час, що відокремлює людство від дня глобальної рукотворної катастрофи (час до півночі).

За увесь час ведення подібних вимірів з 1947 року стрілки переводилися 25 разів, останній раз (24 січня 2023 року) стрілки встановлено на 23:58:30.