Джонсон про вступ України до НАТО: Не кажіть мені про “ескалацію”

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав прийняти Україну до Північноатлантичного альянсу.

Саме десятирічні зволікання у цьому питанні призвели до найкривавішої війни в Європі за 80 років. Про це Джонсон написав у статті для британського видання Daily Mail.

“Заради ясності, стабільності та довгострокового миру тепер ясно те, чого не було до вторгнення Путіна: Україна має приєднатися (до НАТО. Gazeta.ua)”, наголосив він.

Політик відкинув усі побоювання щодо ескалації. Вважає, що президент Росії Володимир Путін уже показав, на що здатний, навіть без найменших провокацій.

“Не говоріть зі мною про “ескалацію” чи ризик того, що ми якось спровокуємо Путіна, збільшивши нашу підтримку, до якогось нового жаху. Чому ми маємо боятися провокувати його, якщо він уже показав, що він зробить без найменшої провокації?”, наголосив Джонсон.

Він нагадав, що війна в Україні набула такого ступеня варварства, що окупанти знищують будинки цивільних українців. Тому політик не розуміє, “як ще може загострюватися конфлікт”.

Джонсон зауважив, що не вірить у застосування Путіним ядерної зброї. Якщо диктатор пішов би на це, то втратив би залишки підтримки міжнародних партнерів, а також підтримки росіян. Однак “натиснута кнопка” все одно б не принесла йому жодного результату, вважає Джонсон.

“Це б не зупинило українців воювати”, наголосив британський експрем’єр.

Доповнюється…