Офіцер британської розвідки дав прогноз розвитку війни в Україні навесні

Наступна фаза війни між Росією та Україною не зможе початися весною через погоду, зокрема через те, що у ґрунт цей період занадто м’який.

Водночас українці навчаться користуватися західними танками швидше, ніж за 20 тижнів, заявив експерт з безпеки та колишній високопоставлений офіцер британської розвідки Філіп Інгрем в інтерв’ю Sky News.

“Наступний етап війни не зможе відбутися, якщо ґрунт буде надто м’який. Ранньою весною надто болотисто”, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут, Сватове і Кремінну: показали свіжі карти війни в Україні

За словами британського експерта, є три райони, де у разі достатнього зміцнення місцевості будуть зосереджені бої. Це Запоріжжя, район Кремінної на Луганщині та Бахмут у Донецькій області.

Інгрем також розповів про логістичну та навчальну проблему інтеграції танків, отриманих із західних країн. Він пояснив, що підготовка екіпажу танка, як правило, займає близько 20 тижнів, але українським військам знадобиться значно менше часу.

Російський диктатор Володимир Путін намагається створити нові умови для продовження затяжної війни проти України. Російська Федерація, імовірно, готує рішучі стратегічні дії 2023 року, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Мова про можливий черговий великий наступ армії РФ. Рішучі стратегічні дії поточного року можуть проявитися у кількох можливих курсах дій, які не виключають один одний.