Росіяни вагаються використовувати у бою новітній танк “Армата” – британська розвідка

Росія підготувала невелику партію своїх найновіших танків T-14 “Армата” до залучення на фронті, що стане першим бойовим використанням цієї моделі в Україні.

Однак військові вагаються їх використовувати через сумніви щодо їхнього технічного стану. Про це повідомило міноборони Великої Британії в Twitter 25 січня.

За даними розвідки країни, останніми місяцями дислоковані російські війська неохоче приймали перші виділені танки Т-14, оскільки машини знаходилися в дуже поганому стані.

“Неясно, які саме аспекти техніки викликали таку реакцію, але протягом останніх трьох років російські офіційні особи публічно описували проблеми з двигуном Т-14 та тепловізійними системами”, – йдеться у повідомленні.

У розвідці нагадали, що ще 2021 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу охарактеризував запланований на 2022 рік серійний випуск цих танків лише як “дослідно-промислову” партію.

“Тому малоймовірно, що будь-які розгорнуті танки Т-14 будуть відповідати звичайним стандартам для того, щоб нова техніка вважалася боєздатною”, підкреслили союзники.

Доповнюється…