В Україні оголосили масштабну тривогу. Росія підняла винищувачі

Уранці 25 січня по всій території України оголошена повітряна тривога. Звучання сирен означає загрозу ракетних ударів та ударів з повітря.

Усі області “почервоніли” через активність ворожої авіації в повітряному просторі Білорусі, передає Gazeta.ua.

В небо ворог підняв літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У це повітряне судно, яке допомагає наводити цілі для атак, за даними моніторингової групи “Беларускі Гаюн”.

Після чого МіГ-31К також злетів над територією Білорусі, цей винищувач є потенційним носієм гіперзвукових ракет “Кинджал”.

Перебувайте в укриттях до сигналу про скасування небезпеки. Також не публікуйте кадри роботи сил ППО та наслідків можливих “прильотів”. Це допомагає ворогу корегувати вогонь.

Загроза російських авіаційних та ракетних ударів на всій території України є високою, повідомив Генштаб Збройних сил України.

24 січня противник завдав чотири ракетних та 26 авіаційних ударів. Також здійснив понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

У Росії на озброєнні залишилося приблизно 550 високоточних ракет. Це 20% від довоєнних запасів і того, що виготовили від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Відтак ворог має ракет на два-три масовані удари по Україні, повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.