Ворог уже не розраховує на колаборантів у так званій ЛНР

Окупанти на захоплених Росією територіях Луганщини все менше довіряють місцевим колаборантам.

Ще влітку показовим прикладом став Сіверськодонецьк, де окупаційна влада не знайшла “гідних” претендентів, які спроміглися б керувати містом, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 25 січня.

“Заколихався стілець “влади” і в Лисичанську, куди на підсилення приїхав заступник прем’єр-міністра Республіки Татарстан. Його призначили заступником окупаційної адміністрації міста. Ба більше, вибори до “парламенту” так званої ЛНР, які спробують провести у вересні, не передбачають одномандатної системи. Тобто, кандидати з округів не матимуть шансів вирішувати проблеми регіону на центральному рівні”, ідеться у повідомленні.

Багато разів окупанти намагалися спростувати факти примусової мобілізації на Луганщині. Але самі повідомляють, що на фронті залишається багато викладачів ВНЗ, 17 із яких мають вчені ступені кандидатів і докторів наук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини: Гайдай розказав про ситуацію біля Сватового й Кремінної

“А от на території РФ мобілізують чоловіків, депортованих із тимчасово окупованих територій. Це одна з причин видачі паспортів за місцем проживання. Ворог вербує й ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі. У Краснодарі відбувається активне вербування таких до складу приватної військової компанії “Вагнер”. Найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини”, додав Гайдай.

Тим часом, найбільша після знищеного окупантами Льодового палацу крита спортивна арена регіону, розташована у Луганську, переповнена пораненими росіянами там намагаються врятувати понад 600 бойовиків.

Підрозділи Сил оборони України минулої доби відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Новобахмутівка, Красногорівка, Мар’їнка і Чарівне на Донеччині.