Росіяни лишили жителів окупованих територій без копійки

Російські загарбники припинили соцвиплати на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Рішення пояснюють нестачею рублів. Ситуацію обіцяють виправити, але терміни не кажуть, повідомляє Центр національного спротиву.

За їхніми даними, виплат немає в Мелітополі, Бердянську та Токмаку. При цьому гроші з боку України прийшли вчасно. Однак росіяни наразі намагаються заборонити обіг гривні. Влаштовують рейди, щоб не давати можливості людям придбати щось за гривню.

“Виходить ситуація, що росіяни позбавили людей роботи, не виплачують гроші й забороняють користуватись гривнею”, – заявили в ЦНС.

Наприкінці 2022 року загарбники запустили на тимчасово окупованих територіях “центри зайнятості”, але стати на облік там можна лише з паспортом РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хочуть відправляти на війну депортованих українців

“Однак навіть отримавши російську макулатуру, як бачимо, грошей від РФ не дочекаєшся. Краще не співпрацювати з ворогом та ігнорувати ініціативи загарбників.”, – додали в ЦНС.

Російські окупанти планують протягом 10 років русифікувати населення окупованих територій України. Вже навіть розробили відповідну програму. Напередодні окупанти провели опитування щодо настроїв серед молоді, яке виявило, що молодь півдня не підтримує Росію. Тому вони вирішили активізувати роботу з українськими дітьми. Ключову роль в цьому мають стати мілітарні об’єднання по типу гітлер’югенду в часи нацистської Німеччини. Зокрема на ТОТ вже прибув заступник начштабу юнармії Віктор Кауров, який провів зустріч з гауляйтерами.