Як передані Україні танки змінять хід війни: обнадійливий прогноз ISW

Коаліція країн НАТО відправить Україні сучасні основні бойові танки.

Це дозволить нашим Збройним силам завдати російським військам поразки та звільнити українську територію, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики зазначили, що постачання танків дозволить посилити механізовані бойові дії.

“Надання західними державами основних бойових танків Україні допоможе Україні вести механізовані бойові дії, щоб завдати поразки російським військовим та звільнити українську територію”, йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передадуть Україні танки Abrams: терміни постачання здивують

Раніше ISW вважав, що Захід сприяв тому, що Україна не змогла скористатися тим скутістю військ РФ в Бахмуті на Донеччині шляхом повільного розгортання або утримання систем озброєнь та предметів постачання, необхідних для великомасштабних контрнаступних операцій.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у грудні 2022 року наголосив, що Україні необхідно 300 основних бойових танків для забезпечення українських контрнаступів.

Адміністрація Сполучених Штатів Америки розглядає можливість закупити близько 30 танків Abrams M1 для України. Через це процес може тривати місяці, за даними ЗМІ.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц ухвалив рішення про відправку в Україну танків Leopard. Берлін надасть Києву щонайменше одну роту танків Leopard це 14 штук, за даними ЗМІ.

Україна розраховує отримати 100 танків Leopard 2 із 12 країн після схвалення реекспорту Німеччиною. До цього рішення союзників підштовхнула, зокрема, заява Великої Британії про передачу Україні своїх танків Challenger 2.