США збільшують виробництво боєприпасів в п’ять разів – NYT

Міноборони Сполучених штатів збільшить виробництво боєприпасів на 500%. Такої планки Пентагон планує досягти за два роки

Рішення армії розширити виробництво артилерії є найчіткішим свідченням того, що Сполучені Штати планують підтримувати Україну незалежно від того, як довго триватиме війна, йдеться у статті видання The New York Times.

Такого виробництва боєприпасів не було з часів Корейської війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал назвав три види зброї, з якими Україна точно переможе

“Нові інвестиції у виробництво артилерії є частково поступкою реальності: у той час, як Пентагон зосередився на веденні воєн за допомогою невеликої кількості дорожчої високоточної зброї, Україна в основному покладається на гаубиці, які стріляють некерованими снарядами”, йдеться у статті.

Досвід в Україні загалом довів США, що потрібно більше зосередитися як на основній артилерії, так і на ракетах, а не лише на дорогому обладнанні, необхідному для стрільби з цієї зброї.

20 січня Пентагон оголосив про ще один масштабний пакет військової допомоги Україні на суму $2,5 млрд, до якого увійшли 59 БМП Bradley з 590 протитанковими ракетами TOW і 295 тис 25-мм снарядів, 90 бойових машин Stryker, з яких 20 з мінними катками, 53 БТРи MRAP, 8 мобільних систем ППО Avenger, 350 HMMWV, ракети HARM, 20 тис. 155-мм артилерійських снарядів, 600 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, 95 тис. 105-мм артилерійських снарядів, 11 800 120-мм мінометних мін, 6 командно-штабних машин, приблизно 2 тис. протитанкових ракет, понад 3 млн патронів до стрілецької зброї, а також боєприпаси для РСЗВ HIMARS і ЗРК NASAMS.