Порошенко поїхав до Брюсселя і розповів про мету

Народний депутат, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко поїхав до Брюсселя.

Політик повідомив, що провів низку зустрічей у штаб-квартирі НАТО, Європейському парламенті та Європейській комісії. Про це повідомив сайт “Європейської солідарності”.

“Мета була одна, дуже важлива допомогти Україні. Позиція перша більше зброї українській армії. Тема “Леопардів” ми вважаємо, що ця тема вирішена”, сказав Порошенко.

Постачання танків ніколи нікому не здавалося неймовірним, заявив.

“Яку роль зараз виконує Україна і ЗСУ? Вони виконують роль 5-ї статті Північноатлантичної угоди. Не 5 стаття, а Збройні Сили України захищають країни-члени НАТО. І це інтерес не тільки України, але й країн-членів НАТО забезпечити збільшення ефективності дій ЗСУ”, сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Фінляндії у Києві зробив заяву про Leopard

“Зараз вже переданий офіційний запит Польщі на постачання нам 14 “Леопардів”. Ми очікуємо, що вже ліченими годинами, навіть не днями, вимірюється рішення про надання дозволу Польщі. Ми не виключаємо, що Польща взагалі протягом певного часу прийме рішення закупити інші танки включно з корейськими і передати нам більшу кількість танків “Леопард”, які знаходяться на озброєнні Польщі”, заявив політик.

“Ми чекаємо відповідного рішення і знаємо, що воно буде днями, від Німеччини. Це безумовно створює потужний броньовий кулак для забезпечення наступу на певних ділянках фронту”, сказав Порошенко.

Також заявив, що ставив у Брюсселі питання про ракети і винищувачі.

“Впевнений, що це також буде. А танки я стверджую “Леопарди” найближчим часом будуть в Україні, і не лише з Польщі, і не лише “Леопарди”, заявив.