Німеччина дасть згоду Польщі на надання Leopard 2 Києву: назвали ймовірну дату

Німеччина в середу, 25 січня, може надати Польщі дозвіл на реекспорт танків Leopard 2 німецького виробництва в Україну.

У німецькому уряді заявили, що хочуть розглянути цю заявку максимально швидко. Про це агенції Bloomberg повідомили поінформовані співрозмовники на умовах анонімності.

Перед тим міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус після зустрічі з генсеком НАТО заявив, що Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передавання танків Leopard Україні. Водночас заявив, що підтримує ініціативу інших країн почати навчання українців на цих танках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передадуть Україні танки Abrams: терміни постачання здивують

Німецьке законодавство потребує схвалення реекспорту військової техніки, а це означає, що танки Leopard можуть бути відправлені в Україну лише за згоди Берліна.

Україна та її союзники готуються до можливої ескалації бойових дій навесні, і на цьому тлі дискусії про надання бойових танків на підтримання українських військових викликали суперечки серед союзників по НАТО.

У вівторок, 24 січня, стало відомо, що Німеччина отримала запит Польщі про реекспорт в Україну танків Leopard 2.

Ситуацію з наданням Україні німецьких танків Leopard 2 не слід сприймати як “розкол серед країн НАТО”.

Про це після зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенберґом заявив новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Він закликав усіх не підсилювати враження того, що між союзниками немає єдності.