Коли Німеччина дасть згоду Польщі на передачу Leopard 2 Києву: озвучили дату

Німеччина вже в середу, 25 січня, може надати Польщі дозвіл на реекспорт танків Leopard 2 німецького виробництва в Україну.

У німецькому уряді заявили, що хочуть розглянути цю заявку максимально швидко. Про це агенції Bloomberg повідомили поінформовані співрозмовники на умовах анонімності.

Перед тим міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус після зустрічі з генсеком НАТО заявив, що Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передачі танків Leopard Україні. Водночас він заявив, що підтримує ініціативу інших країн почати навчання українців на цих танках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передадуть Україні танки Abrams: терміни постачання здивують

Німецьке законодавство вимагає схвалення реекспорту військової техніки, а це означає, що танки Leopard можуть бути відправлені в Україну лише за згоди Берліна.

Україна та її союзники готуються до можливої ескалації бойових дій навесні, й на цьому тлі дискусії про надання бойових танків на підтримку українських військових викликали суперечки серед союзників по НАТО.

У вівторок, 24 січня, стало відомо, що Німеччина отримала запит Польщі про реекспорт в Україну танків Leopard 2.

Ситуацію з наданням Україні німецьких танків Leopard 2 не слід сприймати як “розкол серед країн НАТО”.

Про це після зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенберґом заявив новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Він закликав усіх не підсилювати враження того, що між союзниками немає єдності.