Білий дім заговорив про вирішальний період у війні проти Росії

Найближчі тижні та місяці для України будуть вирішальними у війні з Росією.

Особливо, це стосується боїв на Донбасі, завив координатор стратегічної комунікації Білого дому з питань національної безпеки і оборони Джон Кірбі в інтерв’ю RMF.

Цієї теми він торкнувся в контексті важливості передачі українських військовим танків Leopard 2 та тривалою дискусією щодо цього питання між Польщею та Німеччиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Фінляндії у Києві зробив заяву про Leopard

“Вони є важливими зацікавленими сторонами в підтримці оборонних потреб України. Знають, що поставлено на карту, і дуже відкрито підтримують Україну. Ми всі знаємо, що найближчі тижні та місяці будуть вирішальними для України, особливо на Донбасі. І ми знаємо, що озброєння це те, що й надалі буде потрібно українцям. Ми разом працюємо над тим, що доставити військову допомогу в найкоротші терміни”, заявив Кірбі.

США готові передати Україні 10 танків Abrams, щоб розблокувати поставки від інших країн. Представник Пентагону заявив, що президент США Джо Байден так хоче посилити тиск на Німеччину, щоб вона своєю чергою почала поставки Leopard. При цьому значну кількість танків Abrams M1 можуть опинитися в Україні вже цього тижня.