Пушилін “призначив” нового гауляйтера Маріуполя: що про нього відомо

У знищеному та тимчасово окупованому Росією Маріуполі на Донеччині змінився гауляйтер.

На посаду “мера” ватажок так званої ДНР Денис Пушилін “призначив” Олега Моргуна, який був засуджений на 11 років, повідомили в Telegram Маріупольської міськради 24 січня.

“Гайки прикручують сильніше, а про “демократію” можна взагалі забути. Маріупольцям один за одним назначають очільників міста, не питаючи думки мешканців. Пушилін видав наказ про призначення так званим “мером” Маріуполя Олега Моргуна”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія масово перекидає до Маріуполя вантажівки з живою силою: відео

Вказано, що Моргун колишній виконувач обов’язків начальника Маріупольського управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області. 2014 року його засудили до 11 років позбавлення волі за участь у терористичній організації “ДНР”, але йому вдалося втекти на окуповану територію.

Як зазначається, призначення Моргунова свідчить про те, що у місті хочуть посилити мобілізацію. Попередника Моргуна Костянтина Іващенка, за попередніми даними, госпіталізували.

“Вирішили прибрати, бо активно відмивав гроші, давав “зелене світло” мародерству. Саме він з поплічниками робили “наводку” для обстрілів під час наступу на Маріуполь. Саме через них люди залишилися без зв’язку, води, були розстріляні всі продуктові штаби та частина автобусів, яка призначалася для евакуації жителів”, пояснили в міськраді.

Нещодавно стало відомо про те, що віцепрем’єр РФ Марат Хуснуллін побував в Маріуполі. Під час свого “візиту” він вичитав ватажка Дениса Пушиліна та вже ексгауляйтера Костянтина Іващенка.