В Україні оголосили масштабну тривогу. У Білорусі злітали винищувачі

По обіді 24 січня в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу.

Близько 14:38 “почервоніли” всі області через активність ворожої авіації на території Білорусі, передає Gazeta.ua.

Звучання сирен означає загрозу ракетних ударів та ударів з повітря. У цей час необхідно пройти в укриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці розповіли, скільки ракет залишилось у Росії

Ще до оголошення тривоги російські війська в Білорусі підняли в небо бойову авіацію, повідомила моніторингова група “Бєларускі Гаюн” в Telegram.

За даними аналітиків, у небо з аеродрому “Мачуліщі” злетів носій ракет “Кинжал” МіГ-31К. Чи є ракети на винищувачі достеменно невідомо. Політ також може бути тренувальним.

Перебувайте в укриттях до сигналу про скасування небезпеки. Також не публікуйте кадри роботи сил ППО та наслідків можливих “прильотів”. Це допомагає ворогу корегувати вогонь.

Оновлено о 15:15: у Києві та області оголосили відбій повітряної тривоги. Згодом подвійна сирена пролунала й в інших регіонах. Інформації про пуски ракет немає.

8 січня міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення в країні з 16 січня по 1 лютого 2023 року спільних російсько-білоруських тактичних льотно-тактичних навчань.

Британська розвідка вважає, що нове розміщення російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Під виглядом спільних з Білоруссю навчань Росія нарощує авіаційне угруповання, повідомив Генштаб Збройних сил України.