Уряд призначив членів наглядової ради “Нафтогазу”, серед них – Шурма

Прем`єр Денис Шмигаль повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Кабмін затвердив на посади членів наглядової ради "Нафтогазу" шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави, пише Liga.net.

Від держави призначили заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурму та радницю прем`єр-міністра з питань енергетики Наталію Бойко.

Як незалежних членів призначено Анфіннсена Тора Мартіна, Ван дер Хейдена Людо Альберта Г., Маріно Ентоні Вільяма та Хуквея Річарда Марка.

"На фінішну пряму також виходить процес відбору директора НАБУ. Уряд зацікавлений, щоб конкурс завершився якнайшвидше і ми отримали фахового очільника цієї ключової для держави інституції", – йдеться в повідомленні.

У 2021 році через звільнення Андрія Коболєва та призначення Юрія Вітренка в Нафтогазі розпочалася управлінська криза, яка призвела до розпуску наглядової ради. Наприкінці вересня 2021 року Кабмін призначив нове правління Нафтогазу та припинив повноваження всіх членів наглядової ради.

1 листопада 2022 року Кабмін звільнив Вітренка. Новим головою правління Нафтогазу став Олексій Чернишов.

Міністерство економіки 8 грудня 2022 року оголосило конкурсний відбір на чотири посади незалежних членів наглядової ради Нафтогазу.