Україна передала Росії список з іменами хворих і поранених полонених. Їх сотні

Україна передала Росії список із 748 іменами хворих і важкопоранених полонених оборонців країни.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Раніше він закликав близьких і родичів полонених подавати до Національного інформаційного бюро та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими достовірну інформацію про поранення або каліцтва воїнів, щоб потім зафіксувати це в реєстрах.

“Під час міжнародної конференції омбудсманів у Анкарі відбулась низка зустрічей з уповноваженою з прав людини РФ Тетяною Москальковою. Серед іншого обговорили питання репатріації тяжко хворих і тяжко поранених військовослужбовців України. Це передбачено статтею 110 Женевської конвенції”, вказав Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубінець зробив важливу пропозицію Росії щодо полонених

Результати перевіряння цього списку будуть предметом подальших перемовин з РФ.

Україна та Росія працюють над масштабним обміном полоненими. Обміняти можуть близько 1 тис. осіб. Про це сказав омбудсмен Туреччини Сереф Малкок.

Україна та Росія можуть відкрити гуманітарний коридор для звільнення полонених. Передбачається, що коридор функціонуватиме на основі укладених угод, як і “зерновий коридор”. Про це сказав український омбудсмен Дмитро Лубінець.