СБУ оголосила підозру командиру РФ, за чиїм наказом окупанти вдарили по Дніпру

Служба безпеки України спільно з Офісом генерального прокурора зібрала масштабну доказову базу на командира військового полку РФ, який причетний до серії ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України.

Воєнним злочинцем є командир 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ полковник Олег Тимошин. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Загалом ворожі обстріли, здійснені за його наказом, призвели до загибелі 88 і поранення 240 мирних українців. Саме він організував удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цьогоріч. У результаті обстрілу загинуло 46 людей, ще 79 травмовано”, ідеться у повідомленні.

Він же причетний до ракетного удару по торговельному центру в Кременчуку 27 червня торік. Тоді загинула 21 людина, поранено 77 мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оголосила підозру колишній ведучій телеканалу Медведчука

Також розслідування встановило, що за його вказівкою російські окупанти в травні обстріляли ракетами торговельний центр “Рів’єра” в Одесі та міський будинок культури у Лозовій Харківської області.

А в липні Тимошин наказав вдарити по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку “Годжи” в селищі Сергіївка на Одещині. Від обстрілу загинуло 14 людей, ще 30 зазнали важких травм.

Для серії повітряних атак використовувалися російські бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22 та Х-32.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Тимошину про підозру за статтею порушення законів та звичаїв війни.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

14 січня російські терористи обстрілом зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Під завалами опинилися люди.

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці загинули 45 мирних жителів, 80 зазнали поранень.

17 осіб досі перебувають у списку зниклих безвісти, повідомила ефірі телемарафону речниця Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко.