Визначилися з літаками, які Україна може отримати від Заходу

За даними Повітряних сил, вже фактично відомо, який тип літаків може отримати Україна від західних союзників і якими будуть терміни підготування особового складу.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

“Багатоцільовий літак ми просили ще на початку вторгнення Росії. Бо без авіації і без надійного авіаційного прикриття важко проводити будь-які бойові дії”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, яка зброя потрібна Україні

Ігнат розповів, що авіаційна тема ніколи не сходила з порядку денного. Питання постачання літаків постійно порушує найвище військове керівництво й представники України в різних міжнародних колах.

“Наші військові льотчики їздили в Сполучені Штати, виділяли кошти на навчання наших пілотів. Вже фактично визначено тип літака, який, імовірно, нададуть Україні, і відповідні терміни підготування особового складу”, підкреслив він.

Американські винищувачі F-16 могли б закрити частину неба від російських ракетних атак. Вони навряд чи зможуть збивати ракети, які летять по балістичній траєкторії, але крилаті ракети “могли б бути хорошими цілями для таких літаків”, заявив спікер командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Цю тему можуть обговорити на наступному засіданні у форматі “Рамштайн”. Буде присвячене авіації. Під час цього засідання ухвалили низку важливих рішень для України.