СБУ оголосила підозру колишній ведучій телеканалу Медведчука

Служба безпеки України оголосила підозру проросійській журналістці Діані Панченко, колишній ведучій телеканалу NewsOne, який пов’язують з народним депутатом від забороненої “Опозиційної платформи ‒ За життя” Віктором Медведчуком.

Підозру представниці ЗМІ повідомлено за поширення виправдань збройної агресії Росії проти України. Про це з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах повідомляє “Українська правда”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодо колишньої телеведучої каналу Медведчука відкрили кримінал

На початку січня стало відомо, що Служба безпеки України розпочала досудове розслідування щодо колишньої ведучої телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука NewsOne, “112 Україна” та ZIK Діани Панченко через її поїздку в окуповані Донецьк і Маріуполь для зйомок “пропагандистського репортажу”.

Зокрема, Панченко створила фільм про Маріуполь, де займалася російською пропагандою.

15 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо застосування персональних санкцій проти ще 198 діячів культури і медіасфери.

У цей список потрапила і журналістка Панченко.

У квітні президент повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам в межах обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.