Скандал із маєтком нардепа від “Слуги народу” ‒ генпрокурора просять розпочати провадження

Стосовно народного депутата від “Слуги народу” Павла Халімона можуть розпочати кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення.

Про це генпрокурора просить Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), повідомляє Укрінформ.

Так у відомстві відреагували на журналістське розслідування щодо придбання нардепом маєтку вартістю 10,3 млн грн у центрі Києва та оформлення його на співмешканку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупційні скандали в уряді: Зеленський анонсував низку рішень

“Спеціалізована антикорупційна прокуратура у встановленому порядку звернулась до генерального прокурора щодо внесення відомостей за вказаною публікацією до Єдиного реєстру досудових розслідувань. А також реєстрації відповідного кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-5 (незаконне збагачення) ККУ”, ‒ йдеться у відповіді САП на інформаційний запит.

У САП вважають, що “викладені у публікації обставини можуть свідчити про можливий факт набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких більше ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи”.

Відповідно до законодавства, відомості, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення народним депутатом, до ЄРДР вносить саме генпрокурор.

Заступник керівника парламентської фракції “Слуга народу” Павло Халімон у розпал повномасштабної війни Росії проти України придбав розкішний маєток у центрі Києва. При цьому нардеп оформив його на іншу людину. Про це йдеться у розслідуванні “Української правди”. Журналісти з’ясували, що депутат постійно проживає в цьому маєтку.

Лідер фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія після публікації розслідування повідомив, що Павла Халімона буде звільнено з посади заступника голови фракції.