Німеччина невдовзі оголосить рішення щодо Leopard: союзників просять готувати танки

Берлін все ще не ухвалив рішення щодо передачі танків Leopard Україні, але невдовзі воно буде.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, пише “Європейська правда”.

“На даний момент немає нової інформації, ситуація не змінилася. Ми готуємо рішення, яке буде дуже скоро. Я підтримую партнерів, якщо вони хочуть почати навчання українців на цих танках. Але ми готуємо своє рішення”, – сказав Пісторіус.

Міністр нагадав про своє рішення доручити Бундесверу перевірку танків, але зазначив, що це зроблено не просто для того, щоб їх перерахувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба про танки Leopard: перебуваємо на фінальній стадії

Разом з тим Столтенберг після зустрічі з Пісторіусом заявив, що союзники можуть готувати танки Leopard до можливої передачі Україні. Німеччина скоро оголосить своє рішення. Також генсек порадив усім країнам, які мають ці танки, почати навчання українських військових.

Німеччина не перешкоджатиме іншими країнами-членами Євросоюзу передавати танки Leopard 2 Україні.

На брифінгу за підсумками засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ про це сказав високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель. Він навів слова міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, що “Німеччина не перешкоджає іншим країнам робити це”.

Боррель сказав, що тема танків важлива, але треба зважати на усі зобов’язання, озвучені на останній зустрічі “Рамштайн” для підвищення воєнної підтримки України за допомогою багатьох інших засобів.