Вплив Герасимова ‒ британська розвідка проаналізувала кадрові перестановки в командуванні РФ

Британська розвідка проаналізувала чергові кадрові перестановки у командуванні російських військ, задіяних у війні проти України.

Зокрема, знаковим вважають звільнення генерал-полковника Михайла Теплінського, який командував російськими повітряно-десантними військами. Про це йдеться у повідомленні міноборони Великої Британії у Twitter.

Зазначається, що Теплінський був офіцером, відповідальним, зокрема, за “відносно успішне відведення російських військ” із заходу Дніпра в листопаді 2022 року. Навіть отримав за це похвалу в Росії “як здібний і прагматичний командир”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ змінює тактику у ГУР сказали, де ітимуть найжорсткіші бої у лютому-березні

“Існує реалістична ймовірність того, що дебати щодо завдань, які отримали ВДВ, сприяли його звільненню. Десантники часто використовувалися для наземних утримуючих функцій, які традиційно надавалися механізованій піхоті”, ‒ йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, звільнення Теплінського, ймовірно, є ще одним симптомом зростаючих розбіжностей у вищій ієрархії російського командування. Зокрема, це свідчення того, що командувач так званою “спецоперацією” Валерій Герасимов намагається збільшити свій вплив.

Російський президент Володимир Путін доручив новому командувачу російськими військами в Україні Валерію Герасимову захопити Донбас до березня. Путін не звертає уваги на те, що насправді відбувається на фронті. Про це сказав речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

У країні-агресорці Російській Федерації хочуть знищити Україну. РФ готується до наступу, першою ознакою цього є активні інформаційні заходи ворога. Про це написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.